Een fruittob? Natuurlijk!

Een Fruittob? Nu aan beginnen!

Voor de 48ste keer organiseert de Keizerlijke Commanderie een wedstrijd voor de beste fruittob. In het Cicindriahuis zijn ze er alleszins mee gestart. Daar zullen de gasten in groep enkele fruittobben maken.

Maarschalk Josette Moria ging in het Cicincriahuis een namiddag vertellen over het hoe, wat en wanneer van een fruittob. Enthousiast zoals ze is, overtuigde ze de gasten van het centrum om te starten met een fruittob. Zij zorgden alvast voor het eerste inlands fruit: aardbeien. Ook Inlandse jenever en Inlandse suiker staan al klaar.

Binnen enkele weken komen de kersen, en vanaf dan gaat het vlug om de opeenvolgende fruitsoorten van eigen bodem in je fruittob te verwerken.

Hoe je precies een fruittob maakt? Daarvoor vind je alle informatie op de website van de Keizerlijke Commanderie, http://www.keizerlijke-commanderie.be/fruittob,  waar je alle tips en tricks vindt om in het najaar een kei van een fruittob aan de jury te kunnen presenteren. Die beloont, na controle van kleur, geur, smaak en uitzicht, alle deelnemers met een prijs. Maar de mooiste prijs is het genot van je eigen fruittob, heerlijk zoet en fruitig, net zoals jij die wil … en gemaakt hebt. Eigenlijk Haspengouw in een borrelglas.