Vrouwen boven bij de Keizerlijke Commanderie

Vrouwen aan de macht in negende fotowedstrijd.

Vier winnaars en vier vrouwen: de Keizerlijke Commanderie, in een ver verleden een mannen bastion, zag vier dames met de eerste prijzen van de negende fotowedstrijd naar huis gaan.

“De kwaliteit van de foto’s gaat zienderogen vooruit”, opende Jos Lacroix, voorzitter van de Keizerlijke Commanderie. En inderdaad: een expo van meer dan 60 foto’s dieren de hallen van het Stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden, nog tot zondag 28 april. “Foto’s met het fruit als onderwerp, fruit in alle vormen en kleuren maar ook in al zijn verschijningen en creativiteit. De diversiteit van de inzendingen verplichtten ons in het verleden om vier categorieën aan te houden of om het in fruittaal te zeggen: appelen en peren kan je niet vergelijken, aldus voorzitter Lacroix.

De winnaars waren: Natascha Clerinx uit Sint-Truiden met “Indian Summer at  Sint-Truiden Bad” (buitenopnames promotioneel) en Christiane Vanhentenrijck met “Open raam” (buitenopnames fototechnisch). Het studiowerk leverde ook twee winnaressen op: Mieke Engelbosch met “Fruit in de etalage” (promotioneel) en Marleen Lammens met “Appel” (fototechnisch).

Het is echter nog wachten op de publieksprijs die uiteraard door de toeschouwers gegeven wordt. Je kan de fototentoonstelling gratis gaan bekijken in de Dienst voor Toerisme, Stadhuis Grote Markt in Sint-Truiden tijdens de openingsuren van deze dienst, elke dag tussen 09u00 en 17u00.