Fototentoonstelling

Zestig fruitfoto’s sieren Truiens stadhuis

 

De jury van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Keizerlijke Commanderie 60 inzendingen om de fototentoonstelling in het stadhuis gestalte te geven: samen vormen ze een unieke expo die de schoonheid van ons Haspengouws fruit bezingt.

 

De hallen van het Truiens stadhuis worden de komende dagen een erg drukke plek: daar zijn de start van het toeristisch seizoen en de bloesemperiode niet vreemd aan. Daar komt nog bovenop dat de Keizerlijke Commanderie in de stadshallen onderdak vond voor de jaarlijkse fototentoonstelling, een verzameling van inzendingen van 2022.

“Dat we hier te gast mogen zijn, is te danken aan de samenwerking tussen de Dienst voor Toerisme enerzijds en de Keizerlijke Commanderie anderzijds. En dat maakt ons allemaal gelukkig”, zegde voorzitter Jos Lacroix. Hij benadrukte ook de polyvalente rol van de Keizerlijke Commanderie op het vlak van kunst en cultuur, toerisme, erfgoed, folklore en fruitteelt, en dit met de steun van het Sint-Truidens stadsbestuur.

Cultuurschepen Stijn Vanoirbeek opende de tentoonstelling. Hij benadrukte het belang van de werking van de Commanderie. “Maar we staan voor nieuwe uitdagingen met de fruitteelt, geen gevolg van stikstof of prijzen, maar de opkomst van het bacterievuur bedreigt opnieuw heel wat percelen in Haspengouw. Dat is de zoveelste tegenslag voor onze fruittelers waar we weer een oplossing moeten voor zoeken”, aldus de schepen.

De opening van de fototentoonstelling werd erg druk bijgewoond en ze is dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van de Dienst voor Toerisme op weekdagen, weekends, zondagen en feestdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen ook nog één fotograaf gelukkig maken: zij beslissen over de publieksprijs.

De expo loopt van 1 tot 30 april. Op vrijdag 21 april om 19.00 uur worden de laureaten van deze zevende fotowedstrijd bekend gemaakt.