Gouden Appel voor Toeristische Dienst

Keizerlijke Commanderie eert Toeristische Dienst met Gouden Appel

Jaarlijks reikt de Keizerlijke Commanderie de Gouden Appel uit aan een persoon, een bedrijf, instelling of overheidsdienst, organisatie of individu om hem, haar of hen te belonen voor hun niet aflatende inzet voor Haspengouw en het Haspengouws fruit.

Waarom de Toeristische dienst. “De reden is zonneklaar: als het toerisme draait in Haspengouw, is het dank zij de onverdroten inzet van deze dienst, dag in en dag uit, niet steeds onder favorabele omstandigheden. Zij zetten van bij de bloesems tot na de pluk Haspengouw en het fruit in de kijker. Sint-Truiden ademt fruit en dat is de verdienste van deze mensen”, aldus voorzitter Jos Lacroix.

Maar er is ook nog een tweede reden, en dat is de manier waarop Toerisme en Commanderie samenwerken: een overheidsdienst en een vrijwilligersorganisatie die mekaar vinden in gezamenlijke doelstellingen. Twee belangrijke publieke evenementen van de Keizerlijke Commanderie kunnen slechts plaatsvinden dank zij de steun en de hulp van en de samenwerking met deze dienst”, besloot de Commanderievoorzitter

Schepen Peter Deltour bedankt de Commanderie voor de eer. “Ook ik ben fier op het moeilijke werk dat onze mensen verrichten. Vorige zaterdag nog ontvingen ze 450 mensen tijdens een schemerwandeling op de Heide. Vandaag is dat de negende fototentoonstelling, die hier een mooie stek gevonden heeft onder dit dak, op een ideale plaats, op een ideaal moment”, aldus schepen Peter Deltour.