Kerk van Ordingen verkocht

De kogel is door de kerk van Ordingen

De kerk van Ordingen is verkocht. Niet aan een immokantoor met horecabedoelingen maar door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het stockeren van kostbare archieven. En dat gaat nu net gebeuren in de vroegere Harlindis en Relindiskerk

 

Dépot d’Histoires is in 2017 opgericht door Arnoud Nijssen (Nieuwerkerken, 1994) en Pieter Neirinckx (Genk, 1987), twee jonge Limburgse ondernemers die het verleden veilig willen stellen voor de toekomst. Kenneth Booten (Leuven, 1979) verrijkte na enige tijd het team dat in Eisden gesettled is.

Alle drie houden ze van orde, archieven en geschiedenis. Samen zorgen ze voor inzicht en transparantie en maken ze complexe informatie overzichtelijk en vlot toegankelijk. Want wie belangrijke archieven wil bewaren moet ook durven weggooien wat onbelangrijk is.

Dépot d’Histoires uit Eisden is een jong bedrijf dat andere bedrijven, overheidsdiensten, kerkfabrieken en meer helpt met hun informatie- en archiefbeheer. Heeft u nood aan een archiefspecialist bij het klasseren, bewaren of digitaliseren van uw documenten? Dan staat Dépot d’Histoires voor klaar met een grondige en professionele aanpak.

Als archiefspecialist helpen zij met het inventariseren, bewaren, digitaliseren en toegankelijk maken van archieven. Daarnaast voeren zij ook kunsthistorisch onderzoek uit. De resultaten van dit onderzoek verwerken ze dan in een publicatie, een tentoonstelling, een workshop, een fietstocht of een andere vorm. Wilt u ook beroep doen op een specialist voor archiveringsadvies? Dan bent u bij Dépot d’Histoires verzekerd van een vernieuwende aanpak. Dépot d'Histoires nabij Maasmechelen heeft namelijk de ambitie om de absolute innovator te zijn in het uitwerken van informatiesystemen. De mensen die het merk uitdragen, stromen over van creativiteit en energie en problemen zoeken en oplossen zit hen in het bloed.

Patrick Vanparys weet meer, vernamen we via Facebook. “Ik heb toevallig met de firma gepraat die het heeft gekocht, ze waren net wat aan het verhuizen in de kerk. Het zou gaan om opslag van documenten en artefacten van historische waarde. Aan de buitenkant zou niets wijzigen aan de kerk, ook het loodglas wordt vast en zeker behouden. Wat ze me ook wisten te vertellen is dat ze ergens in het voorjaar van 2024 de buurt/inwoners gingen uitnodigen voor een drink, waarbij we ook alle vragen kunnen stellen en een kijkje nemen”.

DEPOT D'HISTOIRES
Langstraat 76
3630 Eisden (Maasmechelen)
België