Jeugdambassadeur

Keizerlijke Commanderie neemt verjonging ernstig

 

In veel verenigingen is het moeilijk om jong bloed te vinden. De Keizerlijke Commanderie daarentegen kan uitpakken met een nieuw project: ‘De jeugdambassadeur voor Haspengouw en het Fruit’.

Uit 37 jongeren die zich kandidaat stelden werd Rémy Gressens (13) uit Sint-Truiden gekozen. Rémy zit op school in Hasp-O Zepperen en volgt het 2de jaar latijn.

Rémy is een dierenvriend en levensgenieter en houdt van lekker eten. Zijn eerste woordje was niet ‘mama’ maar ‘aardbei’. Samen met Maarschalk Ronald Ilsbroux van de Keizerlijke Commanderie zal Rémy de komende 2 jaar projecten uitwerken voor jongeren, kinderen, jeugdbewegingen en scholen. In al hun enthousiasme krijgen ze de steun van Dienst Toerisme en de Jeugddienst van de stad Sint-Truiden om mee te denken en uit te werken. De Keizerlijke Commanderie begeeft zich in nieuwe en onbekende wateren maar het voltallige Praesidium is enthousiast en stapt mee aan boord. 

 

Tijdens de Bloesemzegening van 23 april werd Rémy plechtig aangesteld door de Voorzitter van de Commanderie, grootmaarschalk Jos Lacroix. Hij ontving ook een schouderlint en epitoga. Hiermee wil de Commanderie duidelijk stellen dat ze het serieus meent met deze functie.

Na zijn aanstelling mocht Rémy zijn eerste taak vervullen: hij gafhet startschot voor de Bloesemzegening!

 

We wensen Rémy alvast veel succes met zijn taak en zijn benieuwd naar wat hij en de Commanderie de komende twee jaar in petto gaan hebben.