De Conner is weer boven water.

 

Onze rode kameraden kunnen blijkbaar niet zonder fetishfiguren: de Conner verdween met stille trom en wordt weer ingehaald met trompetgeschal. Want de Conner is weer een van die socialistische goden gelijk Willy Claes, wiens foto in elk rood huishouden op de schouw stond of Steve, de Hasseltse wonderboy met de allures van een popster, een man die kon filosoferen over een gat in de haag terwijl rood Vlaanderen aan zijn lippen hing.

De Conner is van hetzelfde kaliber, en het zou me dus helemaal niet verwonderen moest zijn ontslag, zijn deemoedige periode van eenzaamheid, bezinning en reflectie in een of andere woestijn en dan zijn triomfantelijke terugkeer door de grote poort uiteindelijk slechts een prachtig stukje georkestreerde show te zijn, geboren vanuit een denktank op de socialistische studiedienst. De Mask Singer in het kwadraat! Van de 127758 stemmen voor zijn partij haalde de Conner er 75.000 en nog een klets op eigen houtje, bijna 60 procent van de Oost-Vlaamse rode kiezers maakten het bolleke achter zijn naam rood. Van zo’n uitslag kan men enkel dromen onder totalitaire regimes. En meteen ligt die kerel al dwars in de politieke gesprekken, voert hij het hoge woord en spuwt hij dictaten uit, alsof de Roma hem vergeten zijn (of andersom)! Nu voor mij niet gelaten. Maar dat een man die zichzelf niet in de hand heeft als hij met zijn zatte familiejuwelen racistische praat verkoopt, wat een echt misdrijf is in ons land, mijn minister van justitie zou kunnen worden, dan breekt mijn klomp. Maar hij zou de eerste niet zijn in de socialistische familie die met ‘iets’ op zijn kerfstok, toch hoge ogen in de politiek gooit. Er zijn inderdaad ergere zaken dan een vaccinatie domweg te vroeg te laten geven, wat nog steeds geen misdrijf is, maar waarvoor ze een politieke moord pleegden in Sint-Truiden.

Is het trouwens nog nodig om zoveel aandacht aan de politiek te besteden? Alle tv-zenders stonden bol van de praatprogramma’s, iets boller dan van het voetbal de komende weken. Om wat te vertellen? Van die door studiediensten voorgekauwde nonsens, nooit antwoordend op een vraag, steeds hetzelfde tekstje afdrammend tot in den treure toe, daar wordt een mens niet wijzer van. Jammer van de verbruikte elektriciteit voor zoveel nonsens.

Maar ik werd maandag wel uit mijn bed gesleurd in een land waar de helft van de mensen homofoob is. Daar lig ik wel wakker van. De Kristallnacht ligt weliswaar al 86 jaar achter ons, maar als Vlaanderen ook die weg op wil, lijkt het me beter te migreren. Maar dat mag ik niet van uiterst rechts, want “ze” zijn tegen de migranten. Hopelijk verschijnen “ze” een dezer dagen niet met de matrakken van … de Conner, voor een nieuwe Kristallnacht.