Help, ik word racist!

 

 

Organisaties die zich bezig houden met het wel en het wee van mensen die in ons land te gast zijn, om welke reden dan ook, moeten ernstig nadenken waarmee en of ze wel goed bezig zijn. Want naar mijn gevoelen wordt ikzelf misschien vaker racistisch bejegend door een aantal individuen en organisaties achter deze mensen dan andersom!

 

Ouders betogen tegen de (minimale) seksuele opvoeding van de kinderen, ze gaan zelfs zover dat ze scholen in brand steken. Want hun kinderen “moeten zich uitkleden, ze vallen ten prooi aan homo’s en pedo’s, ze moeten porno bekijken, ze worden naar de LGTBQ+ gemeenschap gelokt”. Enkele van de redenen om tegen de seksuele opvoeding te protesteren, hierbij aangewakkerd door buitenlandse extremistische organisaties.

Daar word ik racist van!

 

Ouders eisen van de scholen dat ze dit wel en dat niet aan hun kinderen leren. Ouders hebben daar geen moer aan te zeggen. In ons land is er vrijheid van onderwijs: dat wil zeggen dat iedereen vrij de school mag kiezen waar hij of zij naartoe gaat. Maar dat wil ook zeggen dat het de schoolbesturen zijn die onderwijs mogen inrichten zoals zij dat willen met een filosofie die zij bepalen, binnen het wettelijke kader. En niet de ouders! Als men de vrijheid interpreteert als “zij -de scholen- moeten doen wat wij -de ouders- zeggen, is er geen vrijheid van onderwijs meer en wordt onze grondwet met voeten      getreden.

En daar word ik racist van.

 

Hoe word ik dus racist?
Door mensen die keuterscholen in brand steken.

  • die wettelijk goedgekeurde beslissingen aanvechten
  • die steeds de Westerse normen negeren.

Door mensen die niet willen integreren.

  • die de taal van hun buren niet spreken
  • die de universele mensenrechten met de voeten treden.

Door zich te laten leiden door buitenlandse extremistische bewegingen.

  • die fake news uit Turkije als Gods waarheid aannemen.
  • die mensen vermoorden ‘voor de goede zaak’.
  • die profiteren van en zich verstoppen achter hun dubbele nationaliteit.
  • die slechts een voetbalmatch nodig hebben om in de ganse stad vuur en vlam te zetten.

Door … te doen zoals men nu bezig is: pamperen, pamperen en nog eens pamperen.

 

Dat ik nog geen racist ben, komt door mijn overtuiging in de gelijkheid van de mensen,

Door mijn geloof in de goedheid (van de meeste) mensen, door de vele voorbeelden dat het inderdaad anders kan. Maar men moet mij wel niet tot het uiterste drijven, want mijn overtuiging en geloof zijn niet eindeloos. Ik word zelfs bang van ... mezelf.