Proces van de schande

Ze vermoorden de maatschappij een tweede keer

Wie met een rugzak explosieven een luchthaven in de lucht blaast zal zeker proberen met wat semtex in zijn achterwerk het proces op te blazen.

Heeft u ook al details vernomen over de moord op tientallen landgenoten, de ellende van honderden gewonden, allemaal het slachtoffer van enkele gewetenloze criminele terroristen? Neen, wel dat criminelen hun kont niet laten inspecteren om te onderzoeken of er geen wapens in zitten.

En wie speelt dit spelletje dapper mee? Een stelletje advocaten, en nog niet de goedkoopste, met een enorme profileringsdrang want “dit proces is de kans van hun leven om nog meer in de belangstelling te staan”.

Wat hebben we gehoord tot nu toe op dit proces van de eeuw? Alleen nog maar dat deze criminelen zogezegd geen eerlijk proces krijgen omdat de ordediensten er zeker willen van zijn dat ze geen gevaar voor het proces vormen. Omdat de politie ze nu grondig controleert, wat beter gebeurd was toen ze met hun rugzakken vol spijkers en explosieven op de metro stapten. Dat die mensen hun werk nu fatsoenlijk doen is prijzenswaardig en toegegeven, elke rugzak op de luchthaven controleren is onbegonnen werk. Maar 9 beschuldigden via controles de kans te geven op een eerlijk proces, hun rol in de geschiedenis toe te lichten, dat is wat ze nu doen. Net alsof het transport van beschuldigden een wezenlijk deel uitmaakt van een eerlijk proces: geen enkele rechter laat zijn vonnis bepalen door het feit dat misdadigers hun gat in de lucht moeten steken of niet.

Dit is de manier van deze terroristen (en hun beschermers van de balie) om de maatschappij een tweede keer te beschadigen. Hebben zij recht op een eerlijk proces? Ja! Krijgen ze dat? Ja! Doen ze zelf iets om dat proces eerlijk te laten verlopen? Neen! Heeft een proces iets te maken met de manier waarop je er naartoe gaat, met de tram, de taxi of politioneel vervoer? Neen!

Diegenen die nu terechtstaan in Brussel zijn de laffe overlevenden van deze misdaad, exemplaren die de moed niet hadden zichzelf op te blazen. Als ze gedaan hadden wat ze initieel van plan waren, dan was er geen proces nodig geweest. Want voor de eventuele schadevergoeding moeten de slachtoffers het niet doen. Gaan die ooit centen zien? Driemaal neen! Nu niet, nooit niet en van ze leven niet, gelijk ze in Zepperen zeggen.

Het proces van de eeuw begint dagelijks te lijken op het proces van de schande, het proces van de onmacht van justitie, het proces van een gewetenloos deel van de bevolking, het proces van de onwil van, voor en door advocaten, betaald met bloedgeld. Diezelfde advocaten die momenteel niet bezig zijn met het proces maar met de vraag: hoe kan ik een volgende keer stokken in de wielen van de rechtsgand steken.

Stop er dus mee, en stuur de moordenaars terug naar Frankrijk. Laat ze hier geen tweede maal de maatschappij vermoorden!