Is het liberalisme dood?

Liber in liberalisme zou toch vrijheid moeten betekenen!

De Vlaamse en Waalse liberalen blokkeren de erkenning van Palestina en laten met voorbedachten rade de kans ontglippen om een sterk signaal naar Israël te sturen. Geweldig van dat blauw partijtje, dat nu zelfs zijn eigen naam verloochent. Vrijheid voor de Palestijnen, hun eigen staat, uit de gevangenissen die er Gaza en Westelijke Jordaanoever heten, geraken.

Liber betekent niet minder of niet meer dan vrij, of is de vrijheid voor de liberalen enkel de vrijheid voor de industrie en het grote geld om onbelast ongebreidelde winsten te boeken?

De Croo heeft vandaag een kemel van jewelste geschoten door zijn Europees hachje proberen te redden in plaats van een voorbeeld voor de andere Europeanen te zijn. Hij gaf toe aan het rabiate NON van Bouchez. Hij is een pluchen beer geworden in de handen van de verkiezingen (de Joodse lobby en Joods Actueel niet tegen zich in het harnas jagen), een politicus zonder ruggengraat.

Vandaag heeft hij elk greintje geloofwaardigheid verloren en nooit zal hij tot de groep staatsmannen van dit land behoren, wel in de poppenkast met politici die onze stem niet verdienen.

Maar hij is niet alleen. De CD&V met het voorstel om de werkloosheidssteun na een tijdje af te schaffen (ze zouden beter plannen maken om de werkloosheid af te schaffen), de socialisten die hun wit konijn weer als speerpunt gebruiken (ik heb de indruk dat het Roma-verhaal en het ontslag van kameraad Conner een georkestreerd verhaal zijn met het oog op een spectaculaire terugkeer met de verkiezingen), het Vlaams Belang dat al van bij zijn geboorte een verfoeilijk gedrocht is, de NVA die uiteindelijk in 10 jaar quasi absolute macht geen verandering brachten maar een doodgewone machtspartij bleken te zijn met een stel lompe ministers, en zo zou ik nog een tijdje kunnen verdergaan.

Ik ben één van die honderdduizenden Vlamingen die nog niet klaar zijn met hun huiswerk: hoe ga ik mijn stembrief invullen. Het politiek gewauwel van de komende weken en de fake-politieke debatten op alle zenders en in alle kranten zullen zeker geen soelaas brengen.

varius.