De schurkenbanken

Geld op de bank? Centen kwijt!

Er was een tijd dat de banken elke dag in het nieuws kwamen voor een overval, een plofkraak of een directeur die de centen van de klanten versjacherde aan gokken, drank, vrouwen en dure auto’s.

Ik moet toegeven, die berichten behoren al lang tot het oud nieuws. Waarmee de banken echter niet in het nieuws kwamen, dat is met de (door hen) georganiseerde diefstal van uw en mijn centen: van je wedde of pensioen dat men erop stort zie je nooit nog een euro terug. Tenminste als het van de banken afhangt!

  1. De persoonlijke service verdwijnt: ge raakt geen bank meer binnen of je moet via een of andere website een afspraak maken.
  2. De bankautomaten verdwenen … uit de banken: eerst kreeg je er al geen rekeninguittreksels meer, nu zelfs geen geld meer.
  3. De intresten die een bank je geeft voor je zuurverdiende centen zijn nauwelijks een kleine fractie van de intresten die zij aanrekenen als jij geld nodig hebt.
  4. Ze dwongen je het spaarboekje te verlaten (negatieve intrest, weet je het nog) om je op de aandelenmarkt te storten: het verlies was nog groter want … instapkosten, uitstapkosten, beurstaks en elke dag kon je vaststellen dat je steeds minder geld had

Vroeger werden de banken overvallen, nu overvallen de banken hun klanten. Cash geld wordt zoveel mogelijk ontmoedigd, bankieren kan enkel nog via websites en apps, kaarten en andere payconiqs. De mensen die met dergelijke dingen nog niet goed overweg kunnen, worden letterlijk bij het grof vuil gezet door onze grootbanken en dat zijn vooral senioren en mensen met minder kansen in het leven.

Belfius, geboren uit het debacle van Gemeentekrediet, Bacob, Dexia en Arco, maakte het voorbije jaar een miljard euro winst. Maar er is nog steeds geen euro beschikbaar om de 800.000 spaarders te vergoeden, die in dat debacle misleid werden en hun spaarcenten verloren.

Kortom: de banken zijn geen staat in de staat, wel een staat boven de staat. En daar moet een einde aan komen. Steun daarom de petitie van OKRA en Testaankoop om ervoor te zorgen dat de mensen tenminste aan hun centen geraken via betaalautomaten, om een einde te maken aan de nieuwe vorm van crimineel bankieren: iedereen moet op elk ogenblik over zijn (beschikbaar) geld kunnen beschikken binnen een redelijke afstand..

soscash.be - petitie | STOP HET VERDWIJNEN VAN GELDAUTOMATEN!

 “Geef ons uw centen,
je ziet ze nooit nog terug,
wij zullen er wel winst mee maken
en alle kosten op u verhalen.”

Deze slogan hebben we nog nergens gelezen! Maar hij leunt wel erg dicht bij de realiteit